Quesadillas
Varm smörgås i ny tappning: nystekta tortillabröd med läcker fyllning av bladspenat och Gratella pizzaost!
Ingredienser 4 port
250 g fryst bladspenat
2 1/2 dl Kesella
200 g riven ost pizza
2 krm salt
1 krm svartpeppar
2 krm malen muskotnöt
8 majs- eller vetetortillabröd
Gör så här
Tina spenaten och pressa ur vattnet. Hacka spenaten grovt och blanda med Kesella, ost , salt, peppar och muskotnöt till en jämn smet. Bred ut smeten i ett jämnt lager på hälften av bräden, lämna ca 1 cm kant runt om. Lägg på de resterande tortillabröden och tryck till lite lätt. Stek dem försiktigt i en torr stekpanna i 3-4 min på varje sida, tills de har fått fin färg och osten har smält. Dela varje rundel i 4-6 delar vid serveringKommentarer
Trackback